study of Chemistry at the University of Stuttgart/Germany and ECPM Strasbourg/France
double degree program German-French
diploma thesis at the Institute of Food Chemistry at the University of Hohenheim/Germany
Publications:
Poster:
39. Deutscher Lebensmittelchemikertag
September 20 – 22, 2010 Stuttgart-Hohenheim/Germany
Sophia Laure, Walter Vetter: Bestimmung von Furanfettsäuren in Lebensmitteln. Lebensmittelchemie 65: 113-144 (2011).
Jahrestagung des Regionalverbands Südwest der Lebensmittelchemischen Gesellschaft
March, 05 - 06, 2012, Kaiserslautern/Germany
Christine Wendlinger, Sophia Laure, Walter Vetter: Furanfettsäuren in Biobutter und konventionellen Butterproben.
Jahrestagung des Regionalverbands Südwest der Lebensmittelchemischen Gesellschaft
March, 19 - 20, 2013, Karlsruhe/Germany
Christine Wendlinger, Sophia Laure, Walter Vetter: Furanfettsäuren in Fisch und Fischölkapseln.
11th Euro Fed Lipid Congress
October, 27 – 30, 2013 Antalya/Turkey
Christine Wendlinger, Sophia Laure, Walter Vetter: Furan Fatty Acid Concentrations are Higher in Organic than in Conventional Butter.
Artikeles:
Walter Vetter, Sophia Laure, Christine Wendlinger, Axel Mattes, Andrew W. T. Smith, David W. Knight (2012):
Determination of Furan Fatty Acids in Food Samples.
J Am Oil Chem Soc 89: 1501–1508 (DOI 10.1007/s11746-012-2038-6)