study of Food Chemistry at the University of Stuttgart/Hohenheim
diploma thesis at the Institute of Food Chemistry
Membership in Oganisations:
Gesellschaft Deutscher Chemiker (GDCh)
Lebensmittelchemische Gesellschaft
Publications:
Poster:
39. Deutscher Lebensmittelchemikertag
September 20 - 22, 2010 Stuttgart-Hohenheim/Germany
Lisa Maier, Walter Vetter: Bestimmung von bromierten Pflanzenölen in Erfrischungsgetränken. Lebensmittelchemie 65: 113-144 (2011).
Jahrestagung der Regionalverbände Nord und SüdWest der Lebensmittelchemischen Gesellschaft, March 14 - 15, 2011, Kassel/Germany
Paul Bendig, Lisa Maier, Walter Vetter:
Bromierte Pflanzenöle, trotz Verbot immer noch in importierten Erfrischungsgetränken zu finden – Gehalte und Exposition. Lebensmittelchemie 65: 145-176
Artikles:
Paul Bendig, Lisa Maier, Walter Vetter (2012):
Brominated vegetable oil in soft drinks – an underrated source of human organobromine intake.
Food Chem. 133: 678-682 (DOI: 10.1016/j.foodchem.2012.01.058)
Paul Bendig, Lisa Maier, Katja Lehnert, Holger Knapp, Walter Vetter (2013):
Mass spectra of the methyl esters of brominated fatty acids and their presence in soft drinks and cocktail syrups.
Rapid Comm. Mass Spectrom. 27: 1083-1089 (DOI: 10.1002/rcm.6543)